Salted caramel panna cotta
het recept

Salted caramel panna cotta (8 pers.)
Panna Cotta
700 milliliter Alpro Barista plantaardige karamel melk
250 milliliter kokosmelk
7 blaadjes gelatine
80 gram lichtbruine basterdsuiker
4 theelepels basterdsuiker
Extra's
100 gram pecannoten fijngehakt
Salted Caramel
200 gram suiker
150 milliliter Alpro Barista plantaardige karamel melk op kamertemperatuur
60 milliliter water
60 gram plantaardige roomboter op kamertemperatuur
flinke snuf grove zeezout vlokken
Panna Cotta
Week de blaadjes gelatine in een schaaltje met koud water voor ongeveer 10 minuten.
Verwarm in een steelpannetje de karamel melk, kokosmelk, suiker en vanille aroma. Breng het mengsel tegen de kook aan en haal dan van het vuur.
Knijp de blaadjes gelatine uit en spatel dit door het panna cotta mengsel. Vul 4 glaasjes met het panna cotta mengsel en laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.
Maak wanneer de panna cotta in de koelkast staat de salted caramelsaus.
Salted Caramelsaus
Doe de suiker met het water in een kookpan met een hoge rand en zet de pan op middelhoog vuur. (geen koekenpan) Breng het suikermengsel langzaam aan de kook, tot de suiker een mooie goudkleur begint te krijgen. Blijf tot die tijd van de pan af!
Als de suiker een mooie goudkleur heeft, dan ga je met een garde roeren. Voeg de caramel melk toe. Schrik niet, dit gaat flink borrelen en het komt omhoog…blijf echter roeren. Roer nog even 1 minuutje door.
Haal de pan van het vuur. Voeg dan de roomboter toe met een flinke snuf zeezout en roer dit door de karamelsaus. Schenk je karamelsaus in een klein potje of schaaltje.
Wanneer de panna cotta genoeg heeft opgestijfd maak het toetje dan af.
Verdeel over de panna cotta een laagje salted caramelsaus en verdeel over de saus wat fijngehakte pecannoten.