Salsa di pomodore
het recept
Salsa di pomodore
Rode paprika
Gele paprika
8 tomaten
6 tenen knoflook
2 pittige uien
1 Spaanse peper
250 gram champignons
500 gram gehakt
Verse koriander
Verse basilicum
Verse oregano
Peper
Zout
Bloem
Bouillon
De saus
Snij de knoflook, Spaanse peper, paprika's, uien en champignons.
Snij de tomaten aan blokjes
Smoor de champignons in boter met citroensap en peper
Fruit de knoflook en het grootste deel van de uien, houd een beetje van de rauwe uien apart
Laat boter smelten
Voeg de bloem toe en klop het met de garde totdat het geheel begint te rullen
Roer de bouillon er door totdat het geheel enigszins glad wordt. Niet te veel bouillon omdat nu de tomaten er bij gaan. De tomaten bevatten veel vocht. Wanneer er te veel bouillon bij gaat dan wordt de saus, na het toevoegen van de tomaten, te dun
Voeg de tomaten toe, mocht de saus te dik blijven, dan nog wat bouillon toevoegen.
Wanneer de tomaten warm genoeg zijn, de pan van het vuur halen en met de staafmixer het geheel pureren.
De pan weer op het vuur en de Spaanse peper, het grootste deel van de paprika's en uien/knoflook toevoegen. Een deel van de rauwe paprika's apart houden.
Het geheel goed verwarmen, ongeveer 15 minuten
Pan van het vuur halen en het geheel weer pureren met de staafmixer.
Pan weer op het vuur en de rest van de uien en paprika toevoegen. Niet alle uien en paprika's moeten gepureerd worden. De saus krijgt wat meer bite als er niet alle groenten fijn gemalen zijn.
De champignons toevoegen en de saus is gereed. Nog even zachtjes door laten trekken.
Het gehakt
De verse koriander, basilicum en oregano fijnsnijden.
Het gehakt goed peperen en zouten
Voeg de koriander, basilicum en oregano toe
Draai kleine balletjes van het gehakt
Doe een klontje boter en wat olie in een braadpan.
Wanneer de boter gesmolten is en de olie goed heet is, bak dan de gehaktballetjes strak aan totdat ze mooi bruin zijn.
Schep de gehaktballetjes uit de pan, liefst met een schuimspaan zodat het bakvet in de pan blijft
De gehaktballetjes nu aan de saus toevoegen en het geheel nog even zachtjes door laten trekken.
Te serveren met pasta, bijvoorbeeld tagliatelle