Salmone con patate piccole

het recept


Zalm met kruidenkrieltjes, aubergine en rode ui (4 pers.)

4 zalmfilets ca. 600 gram

olijfolie (naar smaak toevoegen)

450 gram krieltjes

1 eetlepel Italiaanse kruiden

1 aubergine in blokjes

2 rode uien in partjes

10 gedroogde tomaten op olie

200 gram mozzarella in plakjes

75 gram Parmezaanse kaas geraspt

Bestrooi de zalm met zout en peper en wrijf de vis in met een beetje olijfolie. Leg de zalm in de braadslede. Schep een scheutje olijfolie met de Italiaanse kruiden door de krieltjes. Verdeel de krieltjes tussen de zalm. Verwarm de oven voor op 200°C.

Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de aubergine en ui 2-3 minuten. Voeg toe aan de vis in de braadslede.

Pureer de gedroogde tomaten met een scheutje van de tomatenolie. Sprenkel deze saus over het gerecht. Leg de plakjes mozzarella ertussen en bestrooi met de geraspte kaas. Zet het gerecht circa 20 minuten in het midden van de oven.