Salade pour Noël

het recept

Salade


sla naar keuze

2 tomaten in stukjes

½ komkommer

½ rode peper zonder zaadlijsten en zaadjes fijngehakt

5 takjes peterselie fijngehakt

½ teentje knoflook

1 augurkje

eetlepel kappertjes

halve citroen uitgeperst

100 ml goede olijfolie

6 el witte wijn azijn

1 el suiker

peper en zout


Meng de azijn en suiker in een kom tot de suiker is opgelost. Schaaf de komkommer erboven met een dunschiller of kaasschaaf in plakken en laat minimaal 30 min. marineren in de koelkast.

Meng de rode peper en peterselie in een kom met de knoflook, augurk, kappertjes, citroensap en 100 ml olie tot een saus.

Was de sla en snijd de bladeren wat fijn. Leg dit op een schaal, verdeel hierover de tomaten en de uitgelekte gemarineerde komkommerplakjes. Daarover schenk je de kruidendressing.