Salade pour Noël
het recept
Salade
sla naar keuze
2 tomaten in stukjes
½ komkommer
½ rode peper zonder zaadlijsten en zaadjes fijngehakt
5 takjes peterselie fijngehakt
½ teentje knoflook
1 augurkje
eetlepel kappertjes
halve citroen uitgeperst
100 ml goede olijfolie
6 el witte wijn azijn
1 el suiker
peper en zout
Meng de azijn en suiker in een kom tot de suiker is opgelost. Schaaf de komkommer erboven met een dunschiller of kaasschaaf in plakken en laat minimaal 30 min. marineren in de koelkast.
Meng de rode peper en peterselie in een kom met de knoflook, augurk, kappertjes, citroensap en 100 ml olie tot een saus.
Was de sla en snijd de bladeren wat fijn. Leg dit op een schaal, verdeel hierover de tomaten en de uitgelekte gemarineerde komkommerplakjes. Daarover schenk je de kruidendressing.