Saffraan saus

het recept

Saffraan saus

2 sjalotjes

5 witte peperkorrels

200 ml. witte wijn

200 ml. slagroom

400 ml. kippenbouillon

100 gram gorgonzola

5 draadjes saffraan, Verstegen

200 gram boter

naar behoefte zout


Leg de saffraandraadjes in een klein beetje lauw warm water.

Maak de sjalot schoon en grof in ringen.

Fruit de sjalot samen met de gekneusde peperkorrels licht aan.

Blus af met de witte wijn en reduceer tot een kwart.

Voeg de room en kippenbouillon toe en reduceer voor de helft.

Voeg het saffraan water en de gorgonzola toe, blijf roeren tot er een egale vloeistof ontstaat. Let op: nu de kaas is toegevoegd is kan de saus snel aanbranden.

Zeef de saus door een fijne puntzeef.

Monteer de saus met koude klontjes boter en breng op smaak met zout.

Lekker met o.a. zwarte tagliatelle.