Sabato lo stufato di manzo Italiano
het recept
Sabato lo stufato di manzo Italiano (6 pers.)
125 gram Spekreepjes
2 uien
2 teentjes knoflook
70 gram tomatenpuree
750 gram rundvlees
3 eetlepels tarwebloem
1 winterpeen
450 gram kastanjechampignons
200 milliliter rode wijn
50 milliliter balsamicoazijn
3 laurierblaadjes
6 kruidnagels
4 theelepels gram rozemarijn gedroogd
3 theelepels Tijm gedroogd
4 theelepels oregano gedroogd
1 eetlepel olijfolie
20 gram Roomboter
1 snufje Zout
1 snufje Peper zwart
250 milliliter runderbouillon
350 gram Tomato Frito
Kruid het rundvlees met zout en peper en bestrooi gelijkmatig met bloem zodat al het vlees bedekt is.
Verwarm de olie en boter in een stoofpan. Bak de spekreepjes en fruit vervolgens de uien en de knoflook. Doe de tomatenpuree erbij en laat enkele minuten meebakken.
Voeg nu het vlees toe en schroei het dicht. Zet het vuur lager en voeg de winterpeen en de champignons toe. Voeg de wijn toe en laat 2 minuten op temperatuur komen.
Voeg de bouillon, de Tomato Frito en de azijn toe, samen met alle overige kruiden. Laat het geheel tenminste 3-4 uur sudderen, regelmatig even doorroeren en controleren of het niet te droog wordt. Voeg desgewenst een beetje extra bouillon toe.