Runderstoofpotje met appelstroop

het recept

Run­der­stoof­pot­je met ap­pel­stroop (4 personen)

600 g rib-runderlappen

3 el appelstroop

2 el Franse mosterd

1 ui

25 g ongezouten roomboter

4 gedroogde laurierblaadjes

250 ml rundvleesbouillon van tablet

300 g winterpeen

250 g verse sperziebonen

Bereiding:

Snijd de rib-runderlappen in grote stukken en bestrooi met peper en zout. Bestrijk het vlees royaal met de appelstroop en mosterd.

Snipper de ui. Smelt de boter in de braadpan en schep het vlees met de ui erdoor.

Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de runderbouillon erbij. Breng op laag vuur aan de kook en stoof het vlees in 2-3 uur zachtjes gaar.

Snijd de winterpeen in plakjes. Breek de sperziebonen doormidden.

Voeg na 2 uur de winterpeen en sperziebonen toe aan het vlees en laat in 15 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.