Runderstoof met Merlot

het recept


Runderstoof met Merlot (4 pers.)

50 gram gerookte spekblokjes

750 gram magere runderlappen

1 grote ui

2 tenen knoflook

1 rode Spaanse peper

100 milliliter Merlot

100 milliliter runderbouillon

1 takje rozemarijn

1 eetlepel kappertjes

1 blik tomatenstukjes gekruid

1 courgette

1 rode paprika

2 grote tomaten

2 eetlepels platte peterselie

zout en peper

Snijd de runderlappen in blokjes van circa 2 centimeter en bestrooi deze met peper en zout. Snijd de ui in grove stukken en snijd de knoflook fijn. Snijd de Spaanse peper fijn. Ris de naaldjes van de rozemarijntakjes. Snijd de tomaten in partjes en hak de peterselie fijn. Snijd de courgette en paprika in stukken.

Bak de spekjes aan en haal ze daarna uit de pan. Bak in het bakvet van de spekjes, het rundvlees rondom mooi bruin aan. Voeg daarna de ui, de knoflook en de Spaanse peper toe.

Voeg daarna de spekjes, de bouillon, de kappertjes, de rode wijn, de rozemarijn en de tomaten uit blik toe. Laat het geheel minimaal twee uur stoven op een laag vuur. Voeg tijdens het laatste half uur de stukjes tomaat, stukjes paprika, stukjes courgette toe en roer op het laatste moment de verse peterselie er door.