Romig vispotje
het recept
Romig vispotje (ca. 6 pers.)
200 g sjalotjes
250 g kleine champignons
60 g ongezouten roomboter
1 tl suiker
zout en peper
30 g bloem
5 dl visbouillon (van tablet)
1,25 dl crème fraiche
2-3 tl citroensap
400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes
2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes
2 el grof gesneden dille
1 rode paprika, aan kleine stukjes
4 lente-uitjes, aan ringetjes
1 rode peper, aan kleine stukjes
4 teentjes knoflook, aan kleine stukjes
Boter in de pan en verwarmen. Uitjes en knoflook erbij en aanzetten totdat de ui glazig is. De champignons toevoegen en 5 minuten meebakken. Paprika en rode peper toevoegen en nog een paar minuten bakken. Water toevoegen tot beide groenten onderstaan. Suiker, zout en peper toevoegen en op zacht vuur koken tot water verdampt is. Groenten apart zetten.
40 g boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken. Bouillon en crème fraiche toevoegen en tot gladde saus roeren. Saus op zacht vuur 10 minuten laten koken. Saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen. Tomaten, uitjes en champignons toevoegen en 2 minuten meeverwarmen. Kabeljauw in saus leggen en op zacht vuur laten meestoven tot vis gaar is. Een paar minuten voor serveren de lente-ui toevoegen. Voor serveren dille erover strooien.