Roedjak Manis
het recept
Roedjak Manis (4 pers.)
4 ananasschijven op siroop
2 zoetzure appels
1 komkommer
2 conference peren
2 bananen
Saus
100g bruine basterdsuiker
1 el limoensap
1 verse, rode chilipeper (voor de kleur)
1 tl sambal (voor de smaak)
1 tl zout
1/2 tl trassi
1/2 tl zout
1 à 2 el water
Was de vruchten en komkommer maar schil ze niet, behalve de bananen. Snijd ze in blokjes, ook de ananas en de bananen in plakjes.
Verwarm de ingrediënten voor de saus in een pannetje om de suiker te smelten. Doe eerst de suiker en water in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Blijf roeren totdat de suiker smelt. Doe daarna de sambal, limoensap, zout, trassi en rode peper erbij en laat de saus tot een stroopje inkoken. Laat de saus afkoelen.
Schenk de stroop over de vruchten.