Ragout de poisson

het recept

Ragout de poisson

Tomatenblokjes

Zwarte olijven

Uien

Knoflook

Bleekselderij

Aardappelen

Laurierblad

Sinaasappelrasp

Sinaasappelsap

Zalm

Makreel

Garnalen

Peper/zout

Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een ruime, diepe pan en fruit de uien 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de bleekselderij toe en bak op middelhoog vuur 3 min. mee. Voeg de aardappel en de tomatenblokjes toe en breng zachtjes aan de kook.

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap en de laurierblaadjes toe en laat met de deksel op de pan 15 min. zachtjes stoven.

Snijd de zalm en de kabeljauw in grove stukken en voeg toe.

Voeg na 5 min. de gepelde garnalen, de makreel en de olijven toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.