Quiche met zuurkool en gehakt
het recept
Quiche met zuurkool en gehakt (4 pers.)
300 gram rundergehakt
1 sjalotje
2 tenen knoflook
5 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
1 zakje zuurkool
1 blik ananasschijven
5 eieren
1 bekertje slagroom
100 gram geraspte oude kaas
Zout en peper
Deeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Zuurkool laten uitlekken en beetje fijner snijden. Ananas laten uitlekken. Eieren loskoppen met room, kaas, zout en peper.
Snipper de ui en de knoflook. Doe boter in de pan en bak het gehakt totdat het mooi bruin is. Voeg de uien en de knoflook en wat peper en zout toe en bak het geheel nog een paar minuten.
Bekleed de quichevorm bekleden met deeg en verdeel het gehakt er over. Verdeel de zuurkool over het gehakt en de leg de ananasschijven. Giet als laatste het roommengsel over de zuurkool. Quiche in ca. 25 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken, eventueel afdekken met aluminiumfolie als quiche te bruin kleurt.