Quiche Veluws gebraad

het recept


Veluws gebraad quiche (4 pers.)

25 gram ongezouten roomboter

800 gram gesneden prei

270 gram vers bladerdeeg

240 gram Veluws gebraad

25 milliliter verse slagroom

2 eetlepels Limburgse mosterd

200 gram pittige geraspte kaas 45+

4 middelgrote scharreleieren

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de quichevorm in met de helft van de boter. Smelt de rest van de boter in een hapjespan en bak de gesneden prei 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bekleed ondertussen de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Snijd het Veluws gebraad in stukjes van 1 cm en verdeel over het bladerdeeg.

Doe de slagroom, mosterd en kaas in een kom, breek de eieren erboven en klop met een garde of vork.

Verdeel eerst de prei en dan het slagroom-kaasmengsel over de quichevorm. Schep voorzichtig om.

Bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en serveer.