Quiche van witvis en courgette
het recept
Quiche met witvis en courgette
500 gram witvis (aan blokjes)
2 courgettes (aan blokjes)
1 winterwortel (geraspt)
1 gele paprika (aan reepjes)
4 sjalotjes (gesnipperd)
3 tenen knoflook (gesnipperd)
6 eieren
200 ml crème fraiche
150 ml kruidencrème
8 plakjes filodeeg
150 gram geraspte mozzarella
limoensap
peper en zout
tijm
roomboter
zonnebloemolie
olijfolie extra vierge
springvorm 26/28 cm
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in met roomboter en bekleedt deze met het filodeeg,
Doe de zonnebloemolie in een pan en fruit de sjalotjes en knoflook een paar minuten. Voeg daarna de courgetteblokjes en bak dit weer een paar minuten. Voeg nu de wortelrasp toe. Zet het geheel op een lage temperatuur totdat de groenten gaar zijn. Voeg daarna de kruidencrème toe. Laat het daarna nog een paar minuten pruttelen.
Snij de witvis aan blokje en doe het in een kom. Besprenkel het met limoensap en voeg peper, zout en wat tijm toe. Laat het geheel even marineren. Voeg het daarna bij de groenten in kruidencrème. Zachtjes laten pruttelen om de vis te garen.
Doe in een andere pan de olijfolie en bak hierin de gele paprika totdat deze gaar is.
Klop de eieren los met wat peper en saus en voeg de crème fraiche toe
Verdeel de mix van groenten en vis over de bodem van de springvorm. Leg daarna de gele paprika er op. Giet het eiermengsel er overheen en rol de randen van het filodeeg op. Strooi de geraspte mozzarella er over en bak het in circa 20 minuten af in de oven totdat het deeg mooi goudgeel is en de kaas goed gesmolten en enigszins bruin verkleurd.