Quiche met garnalen en groene peper

het recept

Quiche van garnalen en groene pepers (6 pers.)

Deeg

230 gram bloem

Snufje zout

50 gram boter

50 gram bakvet

2-5 eetlepels koud water

Vulling

4 eieren

125 milliliter melk

125 milliliter room

Zout

½ teentje knoflook

115 gram belegen kaas

3 lente-uitjes, gesnipperd

2 groene pepers, fijngesneden en zonder zaden

225 gram gepelde en gekookte garnalen

Peterselie ter garnering

Zeef de bloem samen met het zout in een kom en roer het goed door elkaar. Roer de boter en het bakvet door de bloem totdat het kruimelig wordt. Roer niet te lang. Schenk geleidelijk het water erbij totdat alles vermengd is. Wikkel het deeg in een schone theedoek en laat het 20 tot 30 minuten rusten. Bestuif het werkblad met bloem en rol de helft van het deeg daar op uit tot een cirkel van 25 centimeter die in een taartvorm past. Rol de andere helft van het deeg uit en snij er smalle repen van om de rand van de vorm te bekleden.

Roer in een kom de eieren, de melk, de room, het zout en de knoflook door elkaar. Strooi de kaas, lente-uitjes, pepers en garnalen op het deeg en giet het eiermengsel er over heen. Bak de quiche in 30-40 minuten in de oven gaar op 200 graden. Snij de quiche in punten en garneer het met de peterselie en eventueel nog wat extra garnalen.