Quiche met garnalen en groene peper
het recept
Quiche van garnalen en groene pepers (6 pers.)
Deeg
230 gram bloem
Snufje zout
50 gram boter
50 gram bakvet
2-5 eetlepels koud water
Vulling
4 eieren
125 milliliter melk
125 milliliter room
Zout
½ teentje knoflook
115 gram belegen kaas
3 lente-uitjes, gesnipperd
2 groene pepers, fijngesneden en zonder zaden
225 gram gepelde en gekookte garnalen
Peterselie ter garnering
Zeef de bloem samen met het zout in een kom en roer het goed door elkaar. Roer de boter en het bakvet door de bloem totdat het kruimelig wordt. Roer niet te lang. Schenk geleidelijk het water erbij totdat alles vermengd is. Wikkel het deeg in een schone theedoek en laat het 20 tot 30 minuten rusten. Bestuif het werkblad met bloem en rol de helft van het deeg daar op uit tot een cirkel van 25 centimeter die in een taartvorm past. Rol de andere helft van het deeg uit en snij er smalle repen van om de rand van de vorm te bekleden.
Roer in een kom de eieren, de melk, de room, het zout en de knoflook door elkaar. Strooi de kaas, lente-uitjes, pepers en garnalen op het deeg en giet het eiermengsel er over heen. Bak de quiche in 30-40 minuten in de oven gaar op 200 graden. Snij de quiche in punten en garneer het met de peterselie en eventueel nog wat extra garnalen.