Provençaalse traybake met kip

het recept


Provençaalse traybake met kip (4 pers.)

500 gram kipfilet

1 ui

400 gram broccoli

125 gram crème fraiche

2 theelepels Provençaalse kruiden

600 krieltjes in schil

2 teentjes knoflook

200 gram kastanjechampignons

30 gram Gran Pardano

1 groentenbouillonblokje

Peper

Zeezout

Snij de broccoli aan stukjes en kook deze in een paar minuten beetgaar in water en zout, en met een groenten bouillonblokje

Snipper de ui en knoflook fijn. Doe wat olijfolie in een pan en fruit het geheel totdat de ui glazig wordt.

Snij de kipfilet in kleinere stukken en bestrooi deze met peper en zout. Bak de kipfilets in een pan met olijfolie totdat ze mooi bruin zijn. Halveer de krieltjes en bak ze mee in de pan bij de kipfilets. Snij de champignons in grove stukken en voeg ze bij het geheel. Zet het vuur niet te hoog en bak alles totdat het een mooie bruine kleur krijgt.

Doe daarna de crème fraiche in de pan en roer nog even flink door. Daarna gaan de broccoliroosjes erbij. Roer en nog een keer door en breng op smaak met peper en zout.

Schep alles in de traybake en strooi en in ruime mate de geraspte Gran Pardano er over heen.

Zet de traybake in de oven, ongeveer een half uur op 180 graden.