Provençaalse vissersstoofpot
het recept
Provençaalse vissersstoofpot (ca.6 pers.)
2 aardappelen (geschild)
4 el olijfolie
2 uien (in ringen)
2 tenen knoflook (fijngesneden)
2 stengels bleekselderij (in stukjes)
2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
1 sinaasappel (schoongeboend)
2 laurierblaadjes
250 g zalmfilets
250 g kabeljauwfilets
8 reuzengarnalen
1 potje zwarte olijven
Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een ruime, diepe pan en fruit de uien 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de bleekselderij toe en bak op middelhoog vuur 3 min. mee. Voeg de aardappel en de tomatenblokjes toe en breng zachtjes aan de kook.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap en de laurierblaadjes toe en laat met de deksel op de pan 15 min. zachtjes stoven.
Snijd de zalm en de kabeljauw in grove stukken en voeg toe.
Voeg na 5 min. de garnalen en de olijven toe. Laat hey geheel nog 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Lekker met knapperig stokbrood of in mijn geval een vis-risotto met gele paprika, Roma tomaat en lente-ui.