Pikante preischotel met wortel en pastinaak
het recept
Preischotel met pastinaak (4 pers.)
1 pond rundergehakt
1 pastinaak ( of 1 gele courgette wanneer er geen pastinaak is)
1 grote ui
1 winterwortel
2 mini-aubergines
1 Spaanse peper
2 stokken prei
3 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree
200 ml water
1 zakje aardappelpuree
4 dl melk
3 dl water
1 zakje geraspte oude kaas
paneermeel
1 theel. paprika poeder
mespuntje chilipoeder
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de pastinaak en de wortel, snij deze aan kleine blokjes. Pel de ui en snij deze aan halve ringen. Snipper de knoflook. Snij de aubergines aan kleine blokjes. Snipper de Spaanse peper.
Doe boter in de pan en rul het gehakt totdat het mooi bruin is. Voeg de ui en de knoflook toe en bak het geheel totdat de ui glazig is. Doe de chilipoeder en paprikapoeder bij het gehakt. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak het geheel weer 3 minuten. Voeg daarna de pastinaak, de prei, Spaanse peper en de wortel toe en bak het geheel vervolgens weer 3 minuten op een hoog vuur. Voeg 200 ml water toe en laat het daarna op een middelmatig vuur garen tot beet gaar.
Wanneer alles beetgaar is, schep het dan in een ovenvaste schaal. Verdeel de aardappelpuree er over heen en dek dit af met de geraspte kaas en wat paneermeel.
Zet de schaal in de oven, ongeveer 20 minuten. Zet de laatste 5 minuten de grill stand aan om een mooie bruine laag te krijgen op de ovenschotel.