Preischotel met kerrie en roomkaas
het recept
Preischotel met kerrie en roomkaas (8 pers.)
16 kruimige aardappelen
4 eieren
400 gram roomkaas naturel
100 ml melk
4 eetlepels olijfolie
6 tenen knoflook
2 uien
2 eetlepels kerrie
150 gram geraspte belegen kaas
2 snufjes zout
800 g rundergehakt
4 preien
2 snufjes peper
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
Rasp de aardappelen grof. Dep de aardappelrasp droog met keukenpapier.
Klop de eieren los. Klop er de roomkaas, melk en zout en peper naar smaak door.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook met de ui 1 minuut. Schep de prei erdoor en bak 4 minute. zachtjes mee. Voeg het gehakt met de kerrie toe en bak nog 2 minuten.
Schep het gehakt-preimengsel op de bodem van de ovenschaal. Verdeel er de aardappelrasp over. Schenk het ei-roommengsel over de aardappel en bestrooi met de kaas en peper naar smaak.
Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in circa 30 min. goudbruin en gaar.