Prei uut Oosseld

het recept


Prei uut Oosseld (6 pers.)

6 preien

500 gram rundergehakt

4 teentjes knoflook

1 rode peper

2 bosuitjes

1 gele paprika

250 gram champignons

100 gram cherry tomaatjes

2 theelepels garam masala

Aardappelpuree

200 geraspte oude kaas

Een paar druppels maggi

1 theelepel aromat

Peper en zout

Olijfolie

Snijd de prei aan halve ringen. Snipper de knoflook en de rode peper. Snijd de bosuitjes aan ringetjes en de champignons aan plakjes. Snijd de paprika aan kleine stukjes. Halveer de cherry tomaatjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de olijfolie in de pan en verwarm dit. Doe het gehakt in de pan en bestrooi het met peper en zout. Bak het geheel totdat het gehakt mooi bruin is. Voeg daarna de garam masala, rode peper, bosui en knoflook toe en bak het geheel een paar minuten. Voeg de paprika en de champignons toe en bak het geheel weer een paar minuten. Daarna de prei en bak het geheel weer een paar minuten. Breng het op smaak met de maggi en de aromat. Voeg op het laatste moment de tomaatjes toe en bak het geheel nog een minuut.

Bereid intussen de aardappelpuree. Zet de ovenschaal klaar en vul het voor de helft met het gehakt-/groenten mengsel. Breng hierover een laag aardappelpuree aan. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en zet de schaal circa 30 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi goudgeel is.