Pollo alla griglia
het recept
Pollo alla griglia su purea di patate alla paprika
3 el olijfolie
2 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
320 g kipdijfilet
1 kg kruimige aardappel
1 zak paprikamix
295 g gegrilde rode paprika's
1 mespunt gemalen cayennepeper
Meng 2/3 van de olie met de rozemarijn, knoflook en peper en zout. Halveer de kipdijfilet in de lengte en marineer de kip 10 min. in het mengsel. Draai hem na 5 min. om. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en laat 2 min. uitdampen in de pan. Stamp fijn met de pureestamper.
Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de paprikareepjes 10 min. Laat de gegrilde paprika's uitlekken, vang het vocht op en voeg dit toe aan de gebakken paprika. Snijd de gegrilde paprika's in reepjes, voeg toe en warm nog 2 min. door. Roer de paprika met het vocht door de puree, verwarm door en door en breng op smaak met cayennepeper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de grillpan en gril de kip in 10-12 min. bruin en gaar. Serveer de kip op de stamppot.