Pittige noedels met rundvlees
het recept
Pittige noedels met rundvlees en limoenblaadjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 rode chilipepers, ontpit en fijngesneden
600 gram kogelbiefstuk, in dunne reepjes
4 limoenblaadjes, fijngesneden
Blaadjes van 2 takjes basilicum
¼ theelepel chilivlokken
½ theelepel vijfkruidenpoeder
2 eetlepels plantaardige olie
2 eetlepels vissaus
½ theelepel palmsuiker
125 gram Sen Yai noedels
Blaadjes van 3 takjes platte peterselie, in stukjes gescheurd
Partjes limoen
Verhit de olie in een pan voor en bak de knoflook in 1 minuut goudkleurig. Voeg de chilipepers toe en roerbak 10 seconden. Doe de biefstuk erbij en roerbak 20 seconden totdat het rondom bruin is.
Voeg de vissaus, de palmsuiker, de limoenblaadjes, de helft van de basilicum, de chilivlokken en het vijfkruidenpoeder toe en roerbak mee.
Roer de geweekte noedels erdoor. Roerbak het geheel ongeveer 1 minuut, proef de noedels of ze gaar zijn.
Schenk de inhoud van de pan op een schaal en garneer met de peterselieblaadjes, de rest van de basilicum en de limoenpartjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten