Pilav met kabeljauw

het recept

Ingrediënten


200 g rijst

350 g kabeljauwfilet

4 tenen knoflook

3 sjalotjes

3 tomaten

200 g boontjes

200 g bleekselderij

200 g winterpeen

150 g tuinbonen

2 tl kerriepoeder

4 cm verse gember

100 g amandelen

500 ml groentebouillon

1 bos koriander

olie

peper


Neem een grote platte pan. ​

Snijd knoflook en ui fijn en fruit deze aan in een eetlepel olie in de pan.

Snij de boontjes en tomaten fijn en voeg toe samen met de fijn gesneden bleekselderij, tuinbonen en wortel. Voeg de kerrie poeder toe en fruit even mee aan.

Rasp de gember en voeg toe. Voeg ook de kokosmelk en de groentebouillon toe. 

Verdeel de rijst over de pan en snij de kabeljauw in stukken. Zet de stukken kabeljauw tussen de rijst. Dek de pan af en laat het zo 15 minuten zachtjes gaar koken.

Haal de deksel van de pan en proef of de rijst gaar is. Snij de koriander fijn.

Rooster de amandelen en hak in grove stukken. Haal de pan van het vuur en strooi er de amandelen en de verse koriander over heen.