Pilav met kabeljauw
het recept
Pilav met kabeljauw (6 pers.)
200 gram rijst
450 gram kabeljauwfilet
4 tenen knoflook
1 ui
2 tomaten
100 gram boontjes
100 gram bleekselderij
100 gram winterpeen
100 gram doperwten
2 theelepels kerriepoeder
2 centimeter verse gember
50 gram kokos snippers
100 gram amandelen
750 milliliter groentebouillon
1 bos platte peterselie
Olijfolie
Zout
Peper
Snij de knoflook fijn en de ui aan halve ringen. Snij de boontjes aan stukjes en de wortel aan blokjes. Snij de tomaten aan parten en verwijder de zaadjes en vruchtvlees. Snij de tomaten daarna aan blokjes. Snij de bleekselderie aan halve maantjes. Pluk de blaadjes van de peterselie. Snij de gember aan fijne stukjes.
Verdeel de kabeljauw in stukken van ca. 2 centimeter. Bestrooi deze met peper en zout en dek het af met folie. Zet de kabeljauw apart.
Doe wat olijfolie in een (wok)pan en verhit dit. Fruit de ui en de knoflook een paar minuten totdat deze wat glazig wordt. Voeg daarna de boontjes, erwtjes, tomaten en bleekselderie toe en bak het geheel zo'n 5 minuten.
Voeg de kerriepoeder toe en fruit dit even mee. Voeg daarna de gember, kokosrasp toe en bak het geheel weer een paar minuten.
Giet de bouillon bij het geheel in de pan en voeg ook de rijst toe. Leg de stukken kabeljauw tussen de rijst in de pan. Breng het geheel aan de kook en dek het af met folie. Doe de deksel op de pan en zet het vuur wat terug zodat de rijst zachtjes gaar kan koken in zo'n 15 minuten.
Doe de pilav in een schaal en strooit de amandelen en de peterselie er overheen.