Pesto Power
het recept
Bladerdeeghapjes met pesto
voor 14 stuks:
4 plakjes volkoren bladerdeeg
8 el groene pesto
4 el Parmezaanse kaas
peper
Nodig: bakplaat, bakpapier
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat op een schoon werkblad in circa 10 minuten ontdooien.
Smeer elke plak bladerdeeg in met de pesto en strooi hier wat Parmezaanse kaas overheen. Wanneer je van pittiger houdt, kun je nog wat peper toevoegen.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rol de plakjes bladerdeeg voorzichtig (strak!) op en snij in plakken van 1 cm dik. Leg de bladerdeeghapjes met pesto op de met bakpapier bekleedde bakplaat, laat wat ruimte ertussen want ze gaan nog uitzetten in de oven.
Schuif de hapjes nu in de voorverwarmde oven en bak ze in 20 minuten af. Warm serveren is het lekkerste, maar koud kan zeker ook!