Pesce al forno

het recept


Pesce al forno (4 pers.)

700 gram visfilet (witvis)

Zout

Peper

400 gram tomaten

4 teentjes knoflook

1 rode ui

½ bosje basilicum

½ bosje selderij

3 takjes verse tijm

½ Spaanse peper

3 eetlepels olijfolie

Verwarm oven voor op 200 graden.

Snij de visfilet in stukken, strooi er peper en zout overheen en leg deze in de ovenschaal.

Was de tomaten, halveer deze en snij ze aan dunne schijfjes. Pel de ui en de knoflook en snij deze in kleine stukjes.

Maak de selderij, de basilicum en de tijm schoon. Ris de tijm van de takjes, snij de basilicum fijn en pluk de selderijblaadjes van de takjes. Snij de Spaanse peper erg zijn.

Meng de ui, knoflook, basilicum, selderij en tijm door elkaar. Strooi dit over de visfilet. Verdeel de plakjes tomaat er over heen en breng het op smaak met peper en zout.

Druppel de olijfolie over het geheel en zet de schaal in het midden van de oven. Bak het geheel in 15-20 minuten gaar.