Patate al forno
het recept
Patate al forno (4 pers.)
(Aardappelen uit de oven)
4 aardappelen
Olijfolie
Zeezout
Verse peper
1 takje rozemarijn
2 teentjes knoflook
4 sjalotjes
Schil de aardappelen en snij deze in de lengte in 4 stukken. Haal de naaldjes van het takje rozemarijn en snij deze in kleine stukjes. Snij de tenen knoflook in 4 tot 5 plakjes. Pel de sjalotten en snij deze in grove repen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Gebruik een ruime ovenschaal en zorg ervoor dat de volledige bodem goed wordt ingesmeerd met olijfolie. Verdeel de sjalotten en de knoflook over de bodem van de ovenschaal. Doe vervolgens de in 4 partjes gesneden aardappelen in de ovenschaal. Zorg er ook hiervoor dat de aardappelen aan alle zijden vochtig zijn van de olijfolie. Schroom niet om de aardappelen gewoon in te smeren met de olijfolie. Doe vervolgens de verse peper en het zeezout over de aardappelen en strooi tot slot ook de stukjes rozemarijn over de aardappelen.
Doe de ovenschaal 40 minuten in de oven. Haal de oven schaal om de 10 minuten uit de oven een draai de aardappelpartjes. Na ongeveer 40 minuten is dit gerecht klaar om te serveren.