Panna cotta met rood fruit

het recept


Panna cotta met rood fruit (4 pers.)

3 blaadjes gelatine

500 milliliter slagroom

4 zakjes vanille suiker

1 vanillestokje

1 theelepel vanille extract

125 gram blauwe bessen

250 gram Hollandse aardbeien

Leg de blaadjes gelatine in koud water en laat deze weken.

Verwarm de slagroom in een steelpannetje, voeg daar de suiker, het vanille extract en het merg uit het vanillestokje aan toe. Breng het tegen het kookpunt aan. Knijp de gelatine uit en los deze op in de slagroom. Giet het geheel in de glaasjes en zet de glaasjes minimaal 3 uur koud weg (kelder of koelkast).

Pureer de meeste aardbeien en blauwe bessen fijn. Laat er nog een paar heel voor de garnering. Voeg nog wat suiker toe aan de vruchtenpuree. Verdeel dit mengsel over de panna cotta. Garneer het geheel met de overgebleven aardbeien en blauwe bessen.