Paella met kip, paprika en chorizo
het recept
Paella met kip, paprika en chorizo (4 pers.)
6 kippendij filets
1 rode ui
2 rode paprika's
2 tenen knoflook
150 gram chorizo
2 eetlepels olijfolie
Saffraan
250 gram paellarijst
600 milliliter kippenbouillon
Sap van 1 citroen
Zeezout
Verwarm de oven voor op 200 graden en pak een grote braadpan.
Snij de ui aan grove stukken, snipper de knoflook, snij de paprika julienne, snij de chorizo aan dunne plakjes. Doe de ui, de knoflook, de paprika, de chorizo in de braadpan. Voeg de kippendijen en de olijfolie toe. Zet alles even goed door elkaar. Zet het geheel zo'n 25 minuten in de oven.
Week de saffraan in heet water.
Haal de braadpan uit de oven en voeg de bouillon, paellarijst en de saffraan toe. Roer het geheel goed door. Doe de deksel op de pan en zet de pan weer terug in de oven. Zet de temperatuur van de oven terug naar 180 graden. Laat de pan nog een uur in de oven staan.
Haal na een uur de pan uit de oven. Mocht het nodig zijn voeg dan nog wat bouillon of water toe. Verdeel het sap van de citroen over de inhoud van de pan, indien nodig nog wat extra zeezout. Serveer de paella in de braadpan en bestrooi met wat verse peterselie.