Paddenstoelensaus in rode wijn
het recept
Paddenstoelensaus in rode wijn (6 pers.)
600 g paddenstoelenmelange
1½ teen knoflook
1½ bosje salade-ui
3 takjes verse rozemarijn
2 el milde olijfolie
2 el ongezouten roomboter
150 ml stevige rode wijn (bijv. Pinot
Noir)
190 ml slagroom
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en scheur of snijd de grotere exemplaren in kleine stukken. Snijd de knoflook fijn en de salade-ui in schuine stukken
van 3 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Verhit de olijfolie en boter in een ruime koekenpan en bak de salade ui, knoflook en rozemarijn 1 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in ca. 6 min. beetgaar. Schenk de wijn erbij en verhit 2 min. Voeg de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.