Paddenstoelen ragout
het recept
Paddenstoelenragout met casinobroodjes (4 pers.)
1 middelgrote ui
15 gram verse peterselie
250 gram kastanjechampignons
200 gram paddenstoelen voor pasta
25 gram ongezouten roomboter
0,5 tuinkruidenbouillontablet
100 milliliter droge witte wijn
125 gram crème fraîche
½ casino wit
Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Maak alle paddenstoelen schoon met keukenpapier. Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes en de paddenstoelen voor pasta in grove stukken.
Verhit de boter in een hapjespan en roerbak de kastanjechampignons en paddenstoelen 2 min. op hoog vuur. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. Zet het vuur laag, voeg de peterselie toe en bak 2 min. mee.
Verkruimel het bouillontablet erboven en blus af met de wijn. Breng weer aan de kook en roer de crème fraîche erdoor. Verwarm nog 1 min. door tot het mengsel een smeuïg geheel is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snij de sneetjes van het casinobrood in 4-en (diagonaal) en rooster deze in de broodrooster. Serveer samen met de ragout.