Paddenstoelen ragout
het recept
Paddenstoelen ragout (4 pasteitjes)
1 sjalot
200 gr paddenstoelen (maak een lekkere mix)
25 gr boter (plantaardig)
30 gr bloem
200 ml groentenbouillon
Snufje peper en zout
Paar takjes verse peterselie
Snufje gedroogde tijm
25 ml kookroom (plantaardig)
4 pasteibakjes
Snijd de sjalotten fijn en de paddenstoelen in plakjes.
Fruit de sjalotten aan in een klein beetje boter of olie. Voeg de paddenstoelen toe. Bak deze op middelhoog vuur een minuut of 8.
Verhit in een andere pan de 50 gr boter. Voeg de bloem toe zodra de boter gesmolten is. Roer met een garde door elkaar en laat de roux 2 à 3 minuutjes zachtjes garen. Let op dat je een garde gebruikt die de aanbaklaag van je pan niet beschadigd. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en blijf roeren met de garde.
Als de saus glad is roer je de room er door.
Schep dan de sjalotjes en de paddenstoelen er door.
Breng de ragout op smaak met wat tijm, verse peterselie en eventueel nog een snufje peper en zout.