Ovenschotel met witvis en prei
het recept
Ovenschotel met vis en aardappelpuree (4-6 pers.)
400 g diepvries koolvisfilets
750 g verse preien
3 sjalotjes
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
125 ml crème fraîche
2 el Franse mosterd
900 g verse aardappelpuree
175 g geraspte jonge kaas
1 bakje cherry of roma tomaten
Citroensap
Peper en zout
Laat de vis ontdooien. Marineer de vis met citroensap en knoflook. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in ringen. Snij de sjalot aan plakjes en de knoflook aan reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei zachtjes 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de vis in stukjes en bestrooi met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en voeg toe. Leg het vismengsel op de bodem van de ovenschotel en verdeel het preimengsel en de cherry tomaatjes erover. Leg er daarna een laagje van sjalot en knoflook over heen. Dek af met de aardappelpuree. Bestrooi de puree met de kaas en bak de schotel ca. 25 min. in de oven.