Ovenschotel met harissa garnalen
het recept
Ovenschotel met orzo en harissa garnalen (2 pers.)
1 el olijfolie
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook
200 gram cherry tomaten
100 gram orzo
200 ml groentebouillon
1,5 eetlepel harissa
100 gram boerenkool
½ bosje dille
250 gram garnalen
1 citroen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een pan en bak er de ui op middelhoog vuur in 8 - 10 minuten zacht en goudbruin in. Voeg de knoflook toe en bak het geheel nog 30 secondes. Voeg de tomaten en een scheutje water toe en kook 5 - 10 minuten verder totdat de tomaten barsten en zacht worden.
Roer de orzo, de bouillon, 1 eetlepel charissa, de boerenkool en de helft van de dille door de tomaten in de pan. Zet de pan zonder deksel ca. 10 minuten in de oven totdat alle vocht opgenomen is en de orzo gaar is. Meng de garnalen, de overige harissa en het citroensap door elkaar. Verdeel de garnalen over de orzo en bak 5 - 8 minuten verder totdat de garnalen roze kleuren en gaar zijn. Garneer met de overige dille en serveer met de citroenpartjes erbij.