Original BBQ saus
het recept
Ingrediënten:
100 ml appelciderazijn
75 ml cola
75 ml appelsap
2 el sojasaus
50 ml worcestershiresauce
4 el bruine basterdsuiker
2 el appelstroop
1 el tabasco
3 el Piggy Mix BBQ Rub (zie recept elders op de website)
500 ml ketchup
100 ml vloeibare honing
3 el dressing balsamico
Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, het appelsap, de sojasaus en worcestershiresauce tot tegen de kook aan. Voeg de suiker, appelstroop, tabasco en bbq-kruiden toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de ketchup, honing en crema balsamico toe en roer alles goed door. Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen. Schenk over in een schone fles of pot. Sluit af en bewaar tot 2 weken in de koelkast.
Piggymix BBQ rub
50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grof gemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
Meng
alle ingrediënten en bewaar tot 2 maanden in een afgesloten pot.