Oosseldse viscurry
het recept
Oosseldse viscurry (4 pers.)
150 gram zalmfilet
150 gram kabeljauw haasje
100 gram garnalen
1 gele paprika
½ zoete witte ui
½ courgette
125 gram romaatjes
3 lente uitjes
400 gram kokosmelk
2 eetlepels groene currypasta
2 eetlepels sojasaus
150 gram paddenstoelenmix
2 takjes rozemarijn
Olijfolie
Peper en zout
Verwarm de over voor op 180 graden.
Snijd de vis aan blokjes. Snijd de courgette aan dunne plakjes. Snijd de paprika aan dunne reepjes. Halveer de romaatjes. Snijd de lente uitjes aan grove stukken. Snijd de ui in halve ringen. Scheur de paddenstoelen in stukken. Ris de rozemarijn van de takjes. Klop de currypasta en de sojasaus door de kokosmelk.
Vet de ovenschaal licht in met olijfolie. Strooi wat peper en zout over de bodem. Verdeel de zalm, kabeljauw en garnalen over de bodem. Leg de stukken lente ui er tussen. Verdeel de gele paprika over de schaal. Druk de romaatjes tussen de vis in de schaal. Verdeel de paddenstoelen over de schaal. Strooi de halve uienringen over de schaal en dek het af met de schijfjes courgette.
Giet het mengsel van de kokosmelk, sojasaus en currypasta over de vis en groenten in de schaal. Bestrooi het geheel nog met wat peper en zout en doe daarna de rozemarijn er over heen.
Zet de schaal ca. 30 minuten in de oven. Goed om zo te eten of met een witte rijst of pasta.