Nasi-krokant
het recept
Ingredienten:
1 witte ui
olie om in te bakken
6 cm gember, fijngesneden
3 cm laos, gehakt
4 tenen knoflook, gehakt
1 rode peper, fijngesneden
200 gram ketanrijst
1 liter gevogeltebouillon
Bereiding:
Snipper de ui en zweet deze in de olie met de specerijen. Voeg de rijst toe en blus in één keer af met de bouillon. Laat 40 minuten koken. Laat, wanneer de rijst gaar is, nog even doorgaren totdat al het vocht verdampt is. Rol de rijst strak op en leg het een nacht in de vriezer.
Snij de rijst in plakken van 3 tot 4 millimeter. Droog de rijstplakken ongeveer 3 uur lang op kamertemperatuur. Verhit olie in een pan en frituur de rijstplakken een paar seconden. Ze poffen meteen, dus er en er uit in de olie want anders verbranden ze. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
(inspired by Soenil Bahadoer)