Napolitaanse quiche
het recept
Napolitaanse quiche
Ingrediënten 4 personen
8 plakjes filodeeg
6 grote eieren
2 dl melk of room
250 g geraspte Parmezaanse kaas
150 g gesneden chorizo
100 gram gehakte zwarte olijven
30 gram pijnboompitjes
2 eetlepels basilicum
Zeezout
Zwarte peper
Maak een grote vierkante lap van het bladerdeeg (let op dat de randen goed hechten) prik het bladerdeeg overal in met een vork. Dit is om de lucht tussen de lagen in het deeg te laten ontsnappen. Vet een vorm van 24 cm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Doe de eieren in een hoge kom en meng deze goed met een mixer tot een schuimige massa. Doe daarna de crème fraiche en de helft van de kaas erbij en mix het geheel nog een paar minuten. Snijd de chorizo in stukjes. Rooster de pijnboompitjes even in een droge koekenpan. Hak de olijven in stukjes. Doe de pijnboompitjes en de olijven bij het kaas-eimengsel. Voeg een beetje zout en peper toe. Verdeel de chorizo over de bodem van de springvorm. Giet daarna het mengsel in de vorm. Let erop dat de ingrediënten gelijkmatig verdeeld worden. Strooi de rest van de kaas er over heen. Zet de quiche in de oven en laat deze in 40 minuten gaarbakken. Begin bij 180 °C en zet de temperatuur na circa 20 minuten op 170 °C. De bovenkant moet iets licht- bruin zijn en stevig aanvoelen.