Mousse de forel
het recept
Mousse de forel (6 pers.)
1 citroen
100 gram gerookte forel
125 ml slagroom
½ eetlepel geraspte mierikswortel
6 toefjes verse dille
Boen de citroen schoon en trek met een canneleermesje 12 mooie slierten van de citroen en rasp 1 eetlepel oranje schil dun af.
Snijd de forel in stukken en pureer deze met 2-3 eetlepels slagroom in de keukenmachine.
Klop de rest van de slagroom in een kom stijf en spatel de forelmengsel, mierikswortel, citroenrasp en zout en peper naar smaak er luchtig door.
Doe de mousse over in een spuitzak met grove kartelmond en laat hem in de koelkast in minstens 1 uur opstijven.
Laat de slierten citroenschil in wat water 5 minuten zachtjes koken en daarna op keukenpapier uitlekken.
Spuit op 6 amuselepels een toef forelmousse en garneer met citroenschil en toefjes dille.