Monchou taart
het recept
Monchou taart (8-10 pers.)
50 g ongezouten roomboter
225 g bosbessenjam
200 g theebiscuits
200 g roomkaas naturel
125 g witte basterdsuiker
250 ml verse slagroom
8 g vanillesuiker
8 g slagroomversteviger
430 g Hak taart & vlaaifruit kersen in blik
Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door. Verkruimel de biscuits in een keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller. Meng de biscuit met het boter-jammengsel. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Laat de bodem minimaal 20 min. in de koelkast afkoelen.
Klop ondertussen de roomkaas met de basterdsuiker los. Klop de slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger en meng door de roomkaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
Verdeel de vlaaivulling erover en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.