Mojo Amarillo
het recept
1 gele paprika
2 tenen knoflook
1 gele peper
175 g mangostukjes
1 tl gemalen komijn
½ tl zout
100 ml milde olijfolie
1 el rode wijn azijn
Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika 15 tot 20 min. tot het vel helemaal zwartgeblakerd is. Pel ondertussen de knoflook. Laat de paprika 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom. Pel het zwartgeblakerde vel van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Doe in het bakje van de staafmixer samen met de gepelde knoflook. Halveer de gele peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de peper toe aan de paprika samen met de gemalen komijn, het zout, de olie en azijn. Maal tot een gladde saus.
Deze mojo amarillo is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.