Mini-muffin met puntpaprika en blauwschimmel kaas
het recept
Mini-muffins met lente-ui, puntpaprika en blauwschimmelkaas (24 stuks)
200 g zelfrijzend bakmeel
2 middelgrote eieren
2 dl halfvolle melk
8 el olijfolie extra vierge
1 theelepel vanillearoma
1 eetlepel honing
50 gram puntpaprika aan stukjes
3 (ca. 60 gram) lente-uitjes, gesneden
45 gram blauwschimmelkaas, kleine blokjes
1 snufje zout
Verwarm de oven voor op 200 graden
Vet de muffinvorm in. Roer in een kom het bakmeel met het ei, de melk en olie tot een stevig, glad beslag. Voeg de honing en vanillearoma toe aan het beslag. Snij de puntpaprika aan kleine stukjes, snij de lente-ui en brokkel de blauwschimmelkaas. Voeg het allemaal aan het beslag toe.
Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins in midden van oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat de muffins afkoelen tot lauwwarm of koud.