Mini-muffins met puntpaprika, blauwschimmelkaas en lente-ui (kh-arm)
het recept
Amandel-muffins met lente-ui, puntpaprika en kaas (16 stuks)
100 gram amandelmeel (10 g kh)
3 eieren (0,3 g kh)
85 gram roomboter (0,1 g kh)
1 theelepel vanillearoma (0,2 g kh)
1 eetlepel honing (17 g kh)
50 gram puntpaprika, aan stukjes (2,5 g kh)
3 (ca. 60 gram) lente-uitjes, gesneden (4,2 g kh)
45 gram blauwschimmelkaas, kleine blokjes (0g kh)
1 snufje zout
totaal kh = 34,3/16 = 2,1 g kh per stuk
Verwarm de oven voor op 170 graden
Splits de eieren. Klopt het eigeel los met de honing.
Voeg dan de vanillearoma toe en de amandelmeel en het zout.
Smelt de roomboter en voeg dit dan toe.
Mix alles goed door.
Klopt in een andere kom het eiwit tot stevig schuim.
Spatel dan het amandelmeel mengsel door het eiwitschuim.
Meng daarna de lente-ui, puntpaprika en geraspte kaas er door.
Lepel het beslag in de muffinvorm.
Bak de muffins in ca. 18 minuten gaar.