Mediterrenean fishpot
het recept
Mediterranean fish pot
100 gr zalm
100 gr kabeljauw
100 gr scholfilet
125 gr garnalen
2 laurierbladeren
2 eetlepels tomatenpuree
3 uien (in ringen gesneden)
5 tenen knoflook (fijn gesneden)
150 gr peterselie (fijn gehakt)
1 gele verse peper(fijn gesneden)
1 groene verse peper (fijn gesneden)
100 gr foelie
3 eetlepels olie
200 ml visbouillon
Nootmuskaat (vers geraspt)
Zwarte peper (vers gemalen)
Zeezout (vers gemalen)
In braadpan olie verhitten, uienringen en knoflook 2-3 min. zachtjes bakken. Tomatenpuree erdoor roeren en 1 min. zachtjes meebakken. Bouillon, peterselie, foelie, groene en gele peper en laurier toevoegen. Uienmengsel op smaak brengen met mespunt nootmuskaat, zout en (grof gemalen) peper en op laag vuur nog 15 min. zachtjes stoven. Vis in grove stukken snijden en bestrooien met peper en zout. Garnalen droogdeppen en vis met garnalen tussen ui in stoofvocht leggen. Deksel op braadpan leggen en vis in 10-25 min. zachtjes gaar stoven.
Risotto
250 gr risottorijst
100 gr champignons (julienne gesneden)
1000 ml runderbouillon
100 gr geraspte Pecorino Romano kaas (schapenkaas)
1 ui (gesnipperd)
1 teen knoflook (gesnipperd)
½ gele paprika (brunoise gesneden)
½ oranje paprika (brunoise gesneden)
100 gr gerookte bacon
2 el zonnebloemolie
Doe de olie in de pan. Wanneer deze heet is, voeg de uien en de knoflook toe. Bak dit een paar minuten en voeg daarna de champignons, de paprika en de bacon toe. Bak het geheel totdat alles bijna gaar is. Blus het daarna af met de helft van de bouillon. Laat het geheel zachtjes door koken. Voeg nu de risottorijst toe. Laat het geheel inkoken en voeg net zolang de rest van de bouillon toe totdat de rijst gaar is. Net voor serveren nog de Pecorino Romano kaas erdoor mengen. Als de kaas gesmolten is dan kan de risotto geserveerd worden.