Marokkaanse kippastei
het recept
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 uien (circa 350 g)
- 1 bos koriander (50 g)
- 350 g kipfilet of kippendij zonder bot
- Zout en peper
- 2 tenen knoflook
- 60 g roomboter
- 2 tl koekkruiden
- 50 g blanke amandelen
- 1 pak filodeeg (ca. 200 g)
- Kaneel
- Poedersuiker
Pel de ui en snij deze in vieren. Snij de stelen van de koriander en doe de stelen in een pan met de kip, zout, peper, ui en 500 ml water. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat de kip in 20 minuten pocheren.
Pel de overige uien en knoflook en snij ze fijn. Smelt de boter in de braadpan en laat de ui en knoflook 20 minuten zachtjes bakken.
Bak in een koekenpan in wat olie, de grof gehakte amandelen lichtbruin.
Pluk het kippenvlees in draadjes (bewaar het vocht van het pocheren). Snij het korianderblad fijn.
Doe de koekkruiden en de kip bij de uien en bak dit een minuutje.
Voeg een paar lepels pocheer water erbij en laat het geheel indampen, meng daarna de koriander toe. Laat het geheel afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de boter smelten. Vet een springvorm (24 cm) in en beleg deze met de filodeeg vellen. Bestrijk het deeg met de gesmolten boter en leg er nog een laag filodeeg op.
Schep de kip/ui-vulling op het deeg. Vouw het overhangende deeg over de vullIng en bestrijk het weer met boter. Bak de pastei 30-40 minuten in de oven.