Marmitako

het recept

Marmitako (4 pers.)

Stoofschotel met tonijn en paprika

5 eetlepels olijfolie

2 grote witte uien

5 teentjes knoflook

2 groene paprika's

1 eetlepel pikante paprikapoeder

½ zakje verse peterselie

4 stevige tomaten, in blokjes gesneden (zonder vruchtvlees)

750 g vastkokende aardappels

100 ml droge sherry

1 visbouillontablet

4 tonijnsteaks

In braadpan olie verwarmen en ui 5 min. fruiten. Knoflook en paprikablokjes toevoegen en 2 min. meebakken. Paprikapoeder, peterselie en tomaat erdoor scheppen en nog 2-3 min. zachtjes bakken. Aardappelblokjes door paprikamengsel scheppen. Sherry, bouillontablet en 250 ml water in pan schenken en aan de kook brengen. Vuur lager draaien en geheel onafgedekt 15 min. laten stoven, tot aardappel vrijwel gaar is. Af en toe omscheppen, pittig op smaak brengen met zout en peper. Tonijn in blokjes snijden en in saus leggen. Deksel op pan leggen en gerecht nog 5 min. zachtjes stoven (niet meer laten koken), tot vis gaar is.