Mango chutney met rozijnen
het recept
Mango-rozijnen chutney met gember
3 el olie
400 g verse mango, in stukjes
1 ui
1 teen knoflook, geperst
1 cm verse gemberwortel, geraspt
1 tl kaneel
1 tl kardemom, gemalen
2 tl komijn, gemalen
versgemalen zwarte peper
100 g rozijnen (evt. Goji bessen)
2 el suiker
75 ml witte-wijnazijn
75 ml water
Bereidingswijze
Schil de mango, halveer ze en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verwarm de helft van de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui met de knoflook zachtjes glazig. Bak de stukjes mango met de gember, kaneel, kardemom, komijn en wat peper heel even mee. Schep de rozijnen en suiker erdoor en voeg de azijn en 75 ml water toe. Breng het geheel aan de kook en laat de chutney 20 min zachtjes doorkoken.
Laat de chutney in een schaal afkoelen.