Mais flensjes
het recept
Mais flensjes (4 pers.)
140 gram geel maismeel
1 eetlepel bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
2 eieren, gesplitst
450 milliliter karnemelk
250 gram maiskorrels
Olie om in te bakken
Doe de droge ingrediënten voor de flensjes in een kom. Roer de eierdooiers en de karnemelk en door en laat het beslag 15 minuten rusten, afgedekt.
Klopt het eiwit stijf maar niet te droog en schep het daarna door het beslag.
Vet een koekenpan in met olie en schep met een juslepel het beslag in de pan, maximaal 3 flensjes per keer. Bestrooi de kant van het flensje dar nog niet gebakken is, met wat mais. Wanneer de randen van het flensje beginnen te kleuren, draai dan her flensje om, om de kant met het mais te bakken. Laat de flensjes uitlekken op keukenpapier en leg ze daarna op een schaal.