Limburgs zoervleis
het recept
Limburgs zuurvlees met ontbijtkoek (4 pers.)
600 g runderriblappen
2 middelgrote uien
50 g ongezouten roomboter
4 gedroogde laurierblaadjes
4 jeneverbessen
3 kruidnagels
200 ml witte wijnazijn
200 ml water
6 plakken ontbijtkoek
4 el appelstroop
2 el donkere basterdsuiker
Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm. Bestrooi met peper en zout. Snipper de ui.
Verhit de boter in een braadpan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak het op middelhoog vuur in ca. 5 min. bruin. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagels, azijn en het water toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.
Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Schep samen met de appelstroop en suiker door het vlees en stoof nog 1 ½ uur. Breng het zoervleis op smaak met peper.