Lichtgebonden aspergesoep met hamblokjes
het recept
Licht gebonden asperge soep met hamblokjes
50 gr boter
60 gr bloem
1,2 liter asperge vocht (getrokken van de schillen)
125 gram hamblokjes
1 eetlepel (gedroogde) bieslook
2 dl room
Peper en zout naar smaak.
Doe circa twee liter water in een pan. Doe de schillen en eindjes in het water en breng het aan de koken. Laat het circa 30 minuten zachtjes koken. Haal daarna de schillen en eindjes van de asperges er uit. Het asperge vocht is nu gereed voor verder gebruik.
Smelt de boter smelten en voeg de bloem toe en laat het geheel even in de pan doorgaren. Voeg het asperge vocht toe, in kleine hoeveelheden totdat de 1,2 liter toegevoegd is. Blijf ondertussen roeren totdat het een geheel wordt en breng het onder voortdurend roeren aan de kook. Laat het geheel in ongeveer 30 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Voeg de room toe en breng het op smaak met peper en zout.
Kort voor het opdienen de hamblokjes en de bieslook toevoegen aan de soep en nog even mee late warmen
Ook lekker met wat omeletreepjes
3 eieren
1 dl room
1/3 bos fijngehakte peterselie
Peper en zout